Cuchara

Een bezoek aan Cuchara is een totaalbelevenis voor al je zintuigen. Stap binnen in de intrigerende wereld van Jan Tournier en laat je verrassen door een symfonie van pure smaken.

Cuchara is Spaans voor lepel en verwijst naar de Lepelstraat. Hier opende Jan Tournier in 2009 zijn restaurant in een statig familiepand. Van de straatkant naar de achterbouw, waar het restaurant zich sinds 2015 bevindt, leidt een lange zwarte gang: een mysterieuze prelude op de bijzondere setting waarin je de komende uren zal vertoeven.

Binnenhuisarchitecte Kathleen Simons werkte nauw samen met Jan om een eigenzinnig kader te creëren waarin zijn creatieve gerechten nog beter tot hun recht komen. Het resultaat is een intiem interieur dat helemaal in lijn is met de zen-filosofie van Cuchara, waarin de natuur een belangrijke rol speelt.

Hoge ramen brengen daglicht binnen in de donkere ruimte. Natuurlijke materialen als hout en leer voeren de boventoon en scheppen in samenspel met aardse tonen en ontelbare tinten zwart een warme sfeer.

Jan Tournier heeft niet alleen een zwak voor de natuur, maar ook voor kunst. Twee opvallende werken zetten het artistieke karakter van zijn restaurant in de verf. “Root”, de blikvanger van Cuchara, is een zeven meter lange glazen boom die in het midden van de ruimte lijkt te zweven, tussen de indrukwekkende wijnkamer en de open keuken. Het okerkleurige licht zorgt voor een vleugje mystiek. De imposante plafondsculptuur van glaskunstenaar Jeroen Maes is een poëtische verwijzing naar de roots van de chef en een hommage aan het ambacht van de glasblazers van Lommel.

Op de zwarte muur tegenover de brede raampartij creëerde kunstenaar Esther Barend “Sensation of Flavours”, een indrukwekkend donker vierluik gemaakt van natuurlijke materialen. De verticale panelen accentueren de hoogte van de ruimte en treden in contrast met de organische vormen van de ronde en ovale tafels in het restaurant.

Restaurant
Restaurant
Restaurant
Restaurant

T: +32 (0) 11 75 74 35.
Vragen over reservaties: reservatie@cuchara.be
Andere vragen: info@cuchara.be

Wij zijn gelegen in een wandelstraat. Voor parking navigeert u best naar Adelbergpark 1, 3920 Lommel. 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met zaterdag van 10 uur tot 19 uur. 
Zaterdag van 16 uur tot 18 uur. 

Cuchara is geopend van dinsdagavond tot en met zaterdagavond. 

Lunch: aankomst tussen 12u00 en 13u15
Diner: aankomst om 18u30 of 19u30

Wij zijn gesloten op zondag en maandag.

Vakanties 

  •  17 maart 2024 – 26 maart 2024
  • 8 juni 2024 – 18 juni 2024
  • 7 september 2024 – 24 september 2024
  • 24 december 2024 – 7 januari 2025

Het restaurant ligt in een voetgangersstraat.
Navigeer naar Adelbergpark 1, 3920 Lommel voor parking.

Wij werken samen met Taxi Flament: +32 (0) 475 86 53 10.

Overnachten in de buurt kan in het Corbiehotel (Lommel centrum) dat zich op wandelafstand bevindt of bij B&B ’t Wilgenhuys en B&B Heerlyck Huys.