Cuchara

Jan Tournier genoot een klassieke Franse opleiding. Na verschillende stages en een eerste werkervaring in de keuken van het Antwerpse Hilton, ging hij aan de slag bij Het Gebaar. Onder de vleugels van Roger Van Damme verfijnde hij zijn techniek en verdiepte zich in de basistechnieken van de moderne keuken.

Het bleek de perfecte basis om zijn eigen restaurant te starten. In 2009 keerde Jan terug naar zijn roots in Lommel en opende Cuchara in het grootouderlijk huis. Wat begon als een klein, gezellig eethuis, groeide dankzij zijn artistieke benadering van de gastronomie in korte tijd uit tot een van de meest creatieve restaurants van ons land. Na vijf jaar mocht Jan daarvoor een eerste Michelinster in ontvangst nemen en in 2019 werd hij beloond met een tweede ster.

Vandaag serveert Jan uitgebalanceerde gerechten waarbij het product centraal staat. Startend van de klassieke Franse keuken laat hij zich inspireren door Japanse smaken, wat zorgt voor een intrigerende moderne twist. De passie voor het vak spat van de opvallend gepresenteerde borden af en zorgt samen met de bijzondere minimalistische setting voor een zinderende totaalbeleving die al je zintuigen prikkelt.

Chef
Video afspelen over Mercedes-AMG x MICHELIN – High Performance Chef | Jan Tournier
Video afspelen